Om

Om mig

Skrivande och talande, samhällsfrågor, integration och människors möjligheter att vilja, våga och kunna uttrycka sig är viktiga teman för mig. Frågor som jag brinner för och helst arbetar med.


I botten är jag språkvetare, examinerad språkkonsult i svenska och skrivpedagog. Jag har också pluggat italienska och psykologi, jobbat inom vård- och omsorg, i sjukvården och som folkhögskolelärare. 2001-2011 var jag anställd på Södertörns högskola som lärare i kreativt skrivande, retorik och svenska, men sedan dess har jag frilansat. 


Just nu är min stora uppdragsvivare Vård- och omsorgscollege. Jag är dels med och vidareutveckla konceptet språkombud och stöttar arbetsplatser som vill satsa på ett språkutvecklande arbetssätt, dels är jag redaktör/skribent och pedagogiskt bollplank i projektgruppen kring den nya webbsidan Språket på jobbet som lanseras under hösten 2020.


Jag håller också skrivarkurser, coachar författare, och arbetar med kreativt skrivande som metod för utveckling av idéer och grupper. Genom åren har jag fortbildat många olika yrkesgrupper, till exempel redaktörer, pedagoger, coacher, terapeuter och processledare. Mina metoder är väl beprövade och vilar alltid på språkvetenskaplig och beteendevetenskaplig grund.

Skrivarkurs i Mariefreds bibliotek 2019. Kursen var en del av Strängnäs kommuns antologiprojekt Jag färdas mellan nu och då - texter om livet i Strängnäs kommun.

Prispolicy

Eftersom de uppdrag jag åtar mig varierar stort vad gäller innehåll, omfattning och karaktär kan jag inte ange exakta priser. Däremot lämnar jag alltid offert och kommer fram till ett rimligt arvode för alla parter i samverkan med uppdragsgivaren.


Jag åtar mig inte uppdrag där privatpersoner vill ha manusläsning men inte kan betala skälig timpenning för professionell lektörsläsning/skrivcoachning . 

Hitta mig

Eva Stilling - Mellan raderna

Källslättten 14

647 91 Mariefred


eva.stilling@mellanraderna.se

070-270 63 23

Eva Stilling - Mellan raderna